Mascarponés torta
Hozzávalók:
Alj:
- 5 dkg vaj (83%-os)
- 10 dkg mandula
- 130 g csoki darabos cookie (glutén-, cukormentes)
Krém:
- 6 db tojássárga
- 1 ek méz
- 500 g mascarpone (82%-os)
- 1 púpos tk agar-agar
Máz:
- 150 g ribizli
- 1 ek méz
Elkészítés:
1. A kekszet daráljuk le, a mandulát törjük durvára, keverjük össze a kettőt és puha vajjal morzsoljuk el.
2. A sárgájákat a mézzel gőz fölött folyamatosan keverjük csípősre, majd Kitchen Aiddel hűlésig habosítsuk ki, adjuk hozzá a mascarponét. De egy evőkanállal vegyünk ki belőle, melegítsük fel és keverjük el benne az agar-agart.
3. A ribizlit a mézzel főzzük sűrűre.
4. Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, nyomkodjuk az aljába a kekszes alapot, öntsük rá a krémet és csurgassuk rá a mázat.