Csokis granola
Hozzávalók:
- 125 g zabpehely
- 25 g dió
- 25 g mandula
- 25 g szárított füge (cukormentes)
- 25 g kókusz
- 25 g aszalt meggy (cukormentes)
- 25 g aszalt vörös áfonya (cukormentes)
- 25 g aszalt sárgabarack (cukormentes)
- 25 g aszalt szilva (cukormentes)
- 25 g lenmag
- 25 g szezámmag
- 25 g napraforgó mag
- 25 g tökmag
- 25 g szárított datolya (cukormentes)
- 4 ek méz
- 100 g étcsokoládé (70%-os, cukormentes)
Elkészítés:
1. A csoki kivételével mindent keverjünk össze (a mézet kézzel gyúrjuk bele).
2. Szedjük ketté és sütőpapíros tepsikre oszlassuk el egyenletesen, gázsütő legkisebb fokozatán szárítsuk 30 percig, tíz percenként átkeverve. (150 fok.)
3. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit egy nagy tálban, a meleg müzliket szórjuk bele és terítsük vissza a sütőpapírra.
4. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl és tegyük dobozokba.