Neked sütöttem

Neked sütöttem

Töltött paprika (liszt-, cukor, laktózmentes)

2017. augusztus 11. - nekedsutottem

Töltött paprika

 

Hozzávalók:

Töltelék:

-125 g rizs

- 1 ek kókuszolaj

- 125 g víz

- 500 g tarja

- 2 szelet angol szalonna

- bors

- fűszerpaprika

- só

- 1 db tojás

- 2 gerezd fokhagyma

- 4 db kápia paprika

Lé:

- paradicsomlé

- 1 db zellergumó

- petrezselyem

- só

- bors

- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. Pirítsuk meg kókuszolajon a rizst és adjuk hozzá a vizet, legkisebb lángon hagyjuk főni. 5 perc elteltével zárjuk el és terítsük szét, hogy meghűljön.

2. Tisztítsuk meg a tarját, majd tegyük Kitchen Aidbe a fokhagymákkal, a szalonnával, a borssal, a fűszerpaprikával, a tojással és a sóval együtt.

3. Szedjük ki a paprikák csumáit és töltsük meg a töltelékkel, ami kimaradt, abból formázzunk 4 egyforma golyót.

4. A paprikákat, töltelék golyókat tegyük lábasba és öntsük fel annyi paradicsomlével, ami pont ellepi, jöhet bele a só, bors, zúzott fokhagyma. 45 percig főzzük a legkisebb lángon, majd szedjük ki a töltelékeket. (Fedő alatt főzzük, ha mégis párolog el lé, vízzel pótoljuk.)

5. Vágjuk apró darabokra a zellert és tegyük a petrezselyemmel a paradicsomlébe. Addig főzzük a legkisebb lángon, amíg meg nem puhul. majd turmixoljuk.

6. Forrón tálaljuk. Egy gombóc/paprika és hozzá egy merőkanál szósz.

(Ha currys karfiolrizzsel készítjük rizs helyett, akkor paleo.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr10012734486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása