Töltött paprika
Hozzávalók:
Töltelék:
-125 g rizs
- 1 ek kókuszolaj
- 125 g víz
- 500 g tarja
- 2 szelet angol szalonna
- bors
- fűszerpaprika
- só
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db kápia paprika
Lé:
- paradicsomlé
- 1 db zellergumó
- petrezselyem
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. Pirítsuk meg kókuszolajon a rizst és adjuk hozzá a vizet, legkisebb lángon hagyjuk főni. 5 perc elteltével zárjuk el és terítsük szét, hogy meghűljön.
2. Tisztítsuk meg a tarját, majd tegyük Kitchen Aidbe a fokhagymákkal, a szalonnával, a borssal, a fűszerpaprikával, a tojással és a sóval együtt.
3. Szedjük ki a paprikák csumáit és töltsük meg a töltelékkel, ami kimaradt, abból formázzunk 4 egyforma golyót.
4. A paprikákat, töltelék golyókat tegyük lábasba és öntsük fel annyi paradicsomlével, ami pont ellepi, jöhet bele a só, bors, zúzott fokhagyma. 45 percig főzzük a legkisebb lángon, majd szedjük ki a töltelékeket. (Fedő alatt főzzük, ha mégis párolog el lé, vízzel pótoljuk.)
5. Vágjuk apró darabokra a zellert és tegyük a petrezselyemmel a paradicsomlébe. Addig főzzük a legkisebb lángon, amíg meg nem puhul. majd turmixoljuk.
6. Forrón tálaljuk. Egy gombóc/paprika és hozzá egy merőkanál szósz.
(Ha currys karfiolrizzsel készítjük rizs helyett, akkor paleo.)