Túrókrémes torta
Hozzávalók:
Alj:
- 150 g magozott datolya (cukormentes)
- 90 g víz
- 105 g darált lenmag
- 60 g kókuszreszelék
Krém:
- 450 g túró (laktózmentes)
- 135 g tejföl (laktózmentes)
- 1 db citrom reszelt héja
- 55 g méz
Máz:
- 100 g tejszín (30%-os, laktózmentes)
- 80 g étcsokoládé (70%-os, cukormentes)
Elkészítés:
1. Turmixoljuk le a vizet a datolyával és adjuk hozzá a lenmagot, kókuszt. nyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű tortaforma aljába és oldalára (kb. 2-3 cm magasan)
2. Keverjük össze a krém hozzávalóit. Öntsük az alapra.
3. Forraljuk fel a tejszínt, zárjuk el a gázt, adjuk hozzá a csokit és keverjük homogénre. Öntsük a tortára.