Fűszeres-csokoládés keksz
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 2 ek virágméz
- 20 dkg étcsokoládé (70%-os, cukormentes)
- 2,5 dkg kókuszolaj
- 2,5 dkg darált mandula
- 1 db bio narancs héja
- 1 csipet só
- 1 nagyobb marék tört mandula
Elkészítés:
1. A tojásokat (elektromos habverővel) fehéredésig keverjük a mézzel.
2. A csokoládét a kókuszolajjal (hozzáadjuk a sót) vízgőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a tojással.
3. Hozzáadjuk a darált mandulát, a narancshéjat. 10 percre betesszük a hűtőbe.
4. 5 rétegben egymásra fektetjük a folpackot és ráöntjük a masszát úgy, hogy hengert formázzunk belőle. Egy órára mehet a mélyhűtőbe.
5. 180 fokra előmelegített (szinte a legkisebb a gázsütőn), sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az 1 cm vastagságúra vágott korongokat.
(Ha a mézet egy ek eritrittel helyettesítjük, paleo lesz a keksz.)