Joghurtos tejszíntorta
Hozzávalók:
Alj:
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 ek eritrit
- 2 ek kókuszliszt
Lekvár:
- 6 db sárgabarack
- 1 ek méz
Krém:
- 0,33 l tejszín
- 2 mk agar-agar
- 125 ml joghurt
- 1 ek eritrit
Díszítés:
- 6 db sárgabarack
- 2 kocka étcsokoládé (cukormentes, 70%-os)
Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojásokat: a fehérjét verjük habbá a sóval, a sárgáját keverjük ki az eritrittel.
2. Forgassuk a sárga részt a fehérhez és adjuk hozzá a lisztet,
3. 180 fokra melegített sütőben sütőpapíros tepsin süssük 13 percig a piskótát.
4. A barackból és a mézből főzzünk lekvárt.
5. A joghurtot forraljuk fel az agar-agarral és az eritirttel. Adjuk a felvert tejszínhez.
6. A (hideg) piskótát tegyük 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, az oldalát béleljük ki sütőpapírral, kenjük meg forró lekvárral, majd hűlés után egyengessük el benne a krémet.
7. Mehet a hűtőbe egy éjszakára, fogyasztás előtt díszítsük cikkekre vágott sárgabarackkal és vékony szeletekre reszelt csokival.