Neked sütöttem

Neked sütöttem

Áfonyás cottage cheese torta (cukor-, gluténmentes)

2017. június 26. - nekedsutottem

 Áfonyás cottage cheese torta

 

Hozzávalók:

Alj:

- 130 g cookie (cukor- és gluténmentes)

- 4-5 szem dióbél

- 2 ek kókuszreszelék

- 50 g vaj (83%-os)

Krém:

- 1,5 db tojásfehérje

- 1,5 db tojássárgája

- 0,5 db citrom reszelt héja

- 4 ek méz

- 300 g cottage cheese

- 2 púpos ek tejföl (laktózmentes, 12%-os)

- 15-20 dkg áfonya

Elkészítés:

1. A vaj kivételével daráljuk le az alj hozzávalóit, majd a puha vajjal gyúrjuk össze.

2. Az áfonya kivételével turmixoljuk le a krém hozzávalóit.

3. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a kekszes alapot.

4. Szórjuk meg áfonyával és öntsük rá a krémet.

5. Gőzöljük 150 fokon (kívülről vonjuk be még két alufóliával a torta alját és nagyobb tepsibe tegyük a formát, majd öntsünk bele vizet).

6. 12 óra elteltével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr8812621129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása