Áfonyás cottage cheese torta
Hozzávalók:
Alj:
- 130 g cookie (cukor- és gluténmentes)
- 4-5 szem dióbél
- 2 ek kókuszreszelék
- 50 g vaj (83%-os)
Krém:
- 1,5 db tojásfehérje
- 1,5 db tojássárgája
- 0,5 db citrom reszelt héja
- 4 ek méz
- 300 g cottage cheese
- 2 púpos ek tejföl (laktózmentes, 12%-os)
- 15-20 dkg áfonya
Elkészítés:
1. A vaj kivételével daráljuk le az alj hozzávalóit, majd a puha vajjal gyúrjuk össze.
2. Az áfonya kivételével turmixoljuk le a krém hozzávalóit.
3. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a kekszes alapot.
4. Szórjuk meg áfonyával és öntsük rá a krémet.
5. Gőzöljük 150 fokon (kívülről vonjuk be még két alufóliával a torta alját és nagyobb tepsibe tegyük a formát, majd öntsünk bele vizet).
6. 12 óra elteltével tálaljuk.