Neked sütöttem

Neked sütöttem

Brassói pulykából édeskrumplival (glutén- és tejmentes)

2023. június 04. - nekedsutottem

Brassói pulykából édeskrumplival

 

Hozzávalók:

- 0,5 kg pulykamell tokány csíkok

- 1 fej vöröshagyma

- 5 gerezd fokhagyma

- kókuszolaj

- 1 d dl száraz vörösbor

- parajdi só

- fekete bors

- 1 tk tápióka keményítő

- 1 kg édeskrumpli

- 1 tk fűszerpaprika (csemege, magyar, I.osztályú)

-30 dkg (fagyasztott) zöldbab

Elkészítés:

1. A húst pirítsuk meg kókuszolajon (4-5 perc), adjuk hozzá a finomra vágott hagymákat (4-5 perc).

2. Megszórjuk a keményítővel és a paprikával.

3. Ráöntjük a bort és másfél deci vizet. Sózzuk, borsozzuk. (10perc)

4. A krumplit hámozzuk, kockákra vágjuk és forró kókuszolajban kisütjük.

5. Összekeverjük.

(Kovászos uborkával tálalhatjuk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr5918138716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása