Brassói pulykából édeskrumplival
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykamell tokány csíkok
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kókuszolaj
- 1 d dl száraz vörösbor
- parajdi só
- fekete bors
- 1 tk tápióka keményítő
- 1 kg édeskrumpli
- 1 tk fűszerpaprika (csemege, magyar, I.osztályú)
-30 dkg (fagyasztott) zöldbab
Elkészítés:
1. A húst pirítsuk meg kókuszolajon (4-5 perc), adjuk hozzá a finomra vágott hagymákat (4-5 perc).
2. Megszórjuk a keményítővel és a paprikával.
3. Ráöntjük a bort és másfél deci vizet. Sózzuk, borsozzuk. (10perc)
4. A krumplit hámozzuk, kockákra vágjuk és forró kókuszolajban kisütjük.
5. Összekeverjük.
(Kovászos uborkával tálalhatjuk.)