Neked sütöttem

Neked sütöttem

Vegán babka

2022. március 25. - nekedsutottem

Vegán babka

 

Hozzávalók:

Tészta:

- 20 dkg bio tönkölybúza fehérliszt

- 10 g élesztő

- 25 g kókuszvirágvukor/bio virágméz

- 100 ml langyos kókusztej (víz+kókusz)

- 25 g margarin

- 1 csipet Parajdi só

Töltelék:

- 3 ek nyers kakaópor

- 2 ek eritrit

- 100 g darált pekándió

- 120 g kókuszmargarin (fenntartható gazdálkodásból)

- 1 csipet ceyloni fahéj

Szirup:

- 100 g kókuszvirágcukor

- 200 ml víz

Elkészítés:

1. Meleg tejben futtassuk fel az élesztőt a cukorral.

2. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sót, margarint és az élesztős részt.

3. Egy óra alatt kelesszük duplájára meleg helyen letakart konyharuha alatt.

4. A töltelék hozzávalóit keverjük össze.

5. Lisztes deszkán nyújtsuk ki a tésztát (40*30 cm-es téglalapra) és kenjük meg a töltelékkel.

6. Szorosan tekerjük fel, vágjuk félbe hosszában.

7. Töltelékkel kifelé csavarjuk össze.

8. Tegyük sütőpapíros tepsibe/kenyérsütő formába) és letakart konyharuha alatt meleg helyen kelesszük fél órát.

9. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 30-35 perc alatt.

10. A cukorból és  vízből főzzünk szirupot.

11. Kenjük meg a babkát és teljesen kihűlve fogyasszuk.

 

Eredeti ötlet: Street Kitchen és Cookta.

Bármilyen maggal működik.

Nick's forró italpor lehet a kakaópor+erirtit helyett.

Bármilyen tejjel működik.

Szárított élesztővel is működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr3917789514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása