Vegán babka
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg bio tönkölybúza fehérliszt
- 10 g élesztő
- 25 g kókuszvirágvukor/bio virágméz
- 100 ml langyos kókusztej (víz+kókusz)
- 25 g margarin
- 1 csipet Parajdi só
Töltelék:
- 3 ek nyers kakaópor
- 2 ek eritrit
- 100 g darált pekándió
- 120 g kókuszmargarin (fenntartható gazdálkodásból)
- 1 csipet ceyloni fahéj
Szirup:
- 100 g kókuszvirágcukor
- 200 ml víz
Elkészítés:
1. Meleg tejben futtassuk fel az élesztőt a cukorral.
2. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a sót, margarint és az élesztős részt.
3. Egy óra alatt kelesszük duplájára meleg helyen letakart konyharuha alatt.
4. A töltelék hozzávalóit keverjük össze.
5. Lisztes deszkán nyújtsuk ki a tésztát (40*30 cm-es téglalapra) és kenjük meg a töltelékkel.
6. Szorosan tekerjük fel, vágjuk félbe hosszában.
7. Töltelékkel kifelé csavarjuk össze.
8. Tegyük sütőpapíros tepsibe/kenyérsütő formába) és letakart konyharuha alatt meleg helyen kelesszük fél órát.
9. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 30-35 perc alatt.
10. A cukorból és vízből főzzünk szirupot.
11. Kenjük meg a babkát és teljesen kihűlve fogyasszuk.
Eredeti ötlet: Street Kitchen és Cookta.
Bármilyen maggal működik.
Nick's forró italpor lehet a kakaópor+erirtit helyett.
Bármilyen tejjel működik.
Szárított élesztővel is működik.