Vegán zabszelet
Hozzávalók:
Alja és teteje:
- 150 g darált dió
- 200 g Viblance csokis-kókuszos műzli
- 50 g Nick's méz ízű rostszirup
- 75 g folyékony kókuszolaj
- 150 g zabpehely (gluténmentes, aprószemű)
- fél tk rózsaszín Himalya só
Töltelék:
- 450 g paleo étcsokoládé (eritrttiel és sztíviával, 70%-os)
- 200 ml kókusztej (tisztítt víz, bio kókuszreszelék)
Elkészítés:
1. Vízgőz felett olvasszuk meg a csoki és adjuk hozzá a tejet.
2. Keverjük össze az "alja és teteje" alapanyagát.
3. Egy 30*30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
4. Nyomkodjuk bele vizes kézzel a massza felét, jöhet rá a csoki, végül a maradék.
5. Fagyasztóban egy óra alatt fagyasszuk ki.