Palócleves
Hozzávalók:
- 1 db édeskrumpli
- 20 dkg zöldbab
- 40 dkg sertéslapocka
- kacsazsír/libazsír (hjából)
2 db babérlevél
- őrölt kömény
- 1 db paradicsom
tiszta só( 99,6%-os)
- 2 szál répa
- 1 szál gyökér
- csemege fűszerparika
- 1 csokor kapor
- húsleves alapé
Elkészítés:
1. Zsíron pirítsuk meg a kockákra vágott húst, adjuk hozzá a babért.
2. Sózzuk, köményezzük és öntsük fel alaplével, főzzük puhára a húst fedő alatt.
2. Adjuk hozzá a kockákra vágott répát, gyökeret, paradicsomot, ha már majdnem jók, adjuk hozzá a kockázott krumplit és babot.
4. Adjunk mindig hozzá levet, ha elfő vagy kevés.
5. Ízesítsük, zárjuk el a gázt és keverjük bele a finomra vágott kaprot.