Pekándiós mini kiflik
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g fehér tönkölyliszt +
- 110 g növényi mascarpone (cukormentes)
- 1 db tojássárgája
- 35 g kókuszvirágcukor
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 110 g kókuszmargarin
Töltelék:
- 160 g pekándió
- 2 ek kókuszvirágcukor
- 2 ek nyers virágméz
- 3 ek kókuszmargarin
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. A tészta hozzávalóit Kitchen Aidben gyúrjuk össze, majd osszuk két részre.
3. Csomagoljuk folpackba a tésztákat és tegyük hűtőbe.
4. A diót daráljuk durvára, pirítsuk meg forró serpenyőben.
5. Adjuk hozzá az édesítőket és a vajat.
6. Lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik tésztát kb. 25-28 cm-es körré.
7. Vágjuk 16 szeletre, osszuk el rajta a töltelék felét.
8. 180 fokon süssük húsz percig.
9. A másik tésztával ugyanígy járjunk el.