Neked sütöttem

Neked sütöttem

Pekándiós mini kiflik (finomliszt-, kristálycukor-, tejmentes)

2020. március 26. - nekedsutottem

Pekándiós mini kiflik

 

Hozzávalók:

Tészta:

- 200 g fehér tönkölyliszt +

- 110 g növényi mascarpone (cukormentes)

- 1 db tojássárgája

- 35 g kókuszvirágcukor

- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)

- 110 g kókuszmargarin

Töltelék:

- 160 g pekándió

- 2 ek kókuszvirágcukor

- 2 ek nyers virágméz

- 3 ek kókuszmargarin

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2. A tészta hozzávalóit Kitchen Aidben gyúrjuk össze, majd osszuk két részre.

3. Csomagoljuk folpackba a tésztákat és tegyük hűtőbe.

4. A diót daráljuk durvára, pirítsuk meg forró serpenyőben.

5. Adjuk hozzá az édesítőket és a vajat.

6. Lisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik tésztát kb. 25-28 cm-es körré.

7. Vágjuk 16 szeletre, osszuk el rajta a töltelék felét.

8. 180 fokon süssük húsz percig.

9. A másik tésztával ugyanígy járjunk el.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr2315560266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása