Mézes puszedli
Hozzávalók:
- 120 g meleg víz
- 40 g almaecet
- 40 g kókuszolaj
- 10 g mézeskalács fűszerkeverék (gyömbér, fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió)
- 4 g szódabikarbóna
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 85 g nyers virágméz
- 220 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 40 g Szafi Free vaníliás zabpuding por
Töltelék, díszítés:
- 12+ 9 azsalt szilva
- rumarom
Bvonó:
- 150 g paleo étcsokoládé
Elékészítés:
1. Keverjük össze az aalapanyagoakt és tegyük hűtőbe tíz percre.
2. gázsütőt melegítsünk elő a legkisebb hőfokon.
3. A rumba ázatott szilvát vájuk apró darabokra és hagyjunk kb. 18 db-ot díszítésnak.
4. Keverjük a szilvt a tésztába, vizes kézzel forzmázzunk golyókat.
5. Aütőpapírral bélelt tepsibe tegük 20 percre.
6. ha kihűlt, vízgőz felett olvasztot csokiiba mártsuk a puszedliket.
7. Díszítsüka szilvával.