Neked sütöttem

Neked sütöttem

Zöldborsó krémelves (liszt-, cukor-, tejmentes)

2020. január 05. - nekedsutottem

Zöldborsó krémleves

 

Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- kacsazsír

- 500 g fagyasztott zöldborsó

- tiszta só (99,6%-os)

- őrölt fekete bors

- őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. Kacsazsíron pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is.

2. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi.

3. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és fedő alatt főzzük puhára.

4. Turmixoljuk a levest, madj szűrjük át.

(Levesbetétként adhatunk pirított mandulást, sonkát, bacont.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr6615394664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása