Neked sütöttem

Neked sütöttem

Mézeskalács (finomliszt-, kristálycukor-, tehéntejmentes)

2019. december 10. - nekedsutottem

Mézeskalács

 

Hozzávalók:

- 35 dkg fehér tenkölyliszt +

- 20 dkg nyers virágméz

- 1 tk fahéj

- 1 tk gyömbér

- 1 tk szegfűszeg

- 1 tk szódabikarbóna

- 5 dkg bivaly vaj

- 8 dkg kókuszvirág cukor

- 1 db tojás

- 1 db tojássárga

- 1 tk kakaópor (10-12%-os)

Íróka:

- 12 dkg kókuszvirág cukor

- 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

1. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, szitáljuk hozzá a szódabikarbónát, a kakaóport, a porított cukrot és a fűszereket.

2. Morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a mézet és a tojást, tojássárgáját.

3. Gyúrjuk össze, tekerjük folpackba és tegyük hűtőbe 15 percre.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (legkisebbtől egyel nagyobb hőfok).

5. Osszuk négy részre, mindig csak egyet nyújtsunk lisztezett felületen. Szúrjuk ki, sütőpapíros tepsiben süssük meg.

6. Legkisebbtől eggyel nagyobb hőfokon süssük 8 percig (4 percnél fordítsuk meg). Ha kivettük, tegyük sima felületre.

7. Ha kihűlt, verjük fel a fehérjét a porított cukorral és habzsákba töltsük.

8. Kis lyukat vágjunk a zsákon és díszítsük a mézeskalácsokat. Hagyjuk teljesen megszáradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr2415346926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása