Mézeskalács
Hozzávalók:
- 35 dkg fehér tenkölyliszt +
- 20 dkg nyers virágméz
- 1 tk fahéj
- 1 tk gyömbér
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk szódabikarbóna
- 5 dkg bivaly vaj
- 8 dkg kókuszvirág cukor
- 1 db tojás
- 1 db tojássárga
- 1 tk kakaópor (10-12%-os)
Íróka:
- 12 dkg kókuszvirág cukor
- 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
1. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, szitáljuk hozzá a szódabikarbónát, a kakaóport, a porított cukrot és a fűszereket.
2. Morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a mézet és a tojást, tojássárgáját.
3. Gyúrjuk össze, tekerjük folpackba és tegyük hűtőbe 15 percre.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (legkisebbtől egyel nagyobb hőfok).
5. Osszuk négy részre, mindig csak egyet nyújtsunk lisztezett felületen. Szúrjuk ki, sütőpapíros tepsiben süssük meg.
6. Legkisebbtől eggyel nagyobb hőfokon süssük 8 percig (4 percnél fordítsuk meg). Ha kivettük, tegyük sima felületre.
7. Ha kihűlt, verjük fel a fehérjét a porított cukorral és habzsákba töltsük.
8. Kis lyukat vágjunk a zsákon és díszítsük a mézeskalácsokat. Hagyjuk teljesen megszáradni.