Köleses pogácsa
Hozzávalók:
- 60 g köles
- 4*60 g víz
- 30 g sörélesztő pehely
- 165 g Szafi paleo kenyérliszt +
- 3 g tiszta só (99,6%-os) +
- 30 g citromlé
- 65 g Cocomas
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 60 g forró víz
Kenés:
- 0,5 db tojásfehérje
- szezámmag
Elkészítés:
1. A kölest mossuk meg jó alaposan és a négyszeres mennyiségű sós vízben főzzük puhára.
2. Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval.
3. Hagyjuk pihenni 25-30 percet, majd lisztezett szilikon lapon nyújtsuk ki és szaggassunk belőle feles pohárral pogácsákat.
4. Előmelegített 190 fokos sütőben 40 perc alatt süssük készre (gázsütő, legkisebbtől egyel nagyobb hőfokra előmelegítve és 10 perceként nézegessük, amíg aranybarna nem lesz).