Hamburger zsemle
Hozzávalók:
- 250 g fehér tönkölyliszt
- 105 ml tej (laktózmentes, 3,5%-os)
- 25 g olvasztott vaj (laktózmentes, 83%-os)
- 13 g élesztő
- 2,5 dkg nádcukor
- 1 csapott kk tiszta só (99,6%-os)
Kenés:
- 1 db tojássárgája
- szezámmag
Elkészítés:
1. A langyos tejben olvasszuk fel a cukrot, majd adjuk hozzá és futtassuk fel az élesztőt.
2. A lisztet szitáljuk dagasztó gépbe (Kitchen Aid), adjuk hozzá az élesztős tejet.
3. Adjuk hozzá a sót és a vajat, dagasszuk.
4. Meleg helyen kelesszük 40 percet, majd 5 gombócot gömbölyítsünk ki belőle.
5. Tegyük sütőpapíros tepsire és kelesszük további 30 percig.
6. Kenjük le a tojással, szórjuk meg szezámmal és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-20 percig.