Neked sütöttem

Neked sütöttem

Paleo csirkepaprikás édeskrumpli gombóccal (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2019. február 12. - nekedsutottem

Paleo csirkepaprikás édeskrumpli gombóccal

 

Hozzávalók:

Csirke:

- 2 fej paradicsom

- 2 fej vöröshagyma

- 0,5 kg csirke felsőcomb filé

- tiszta só (99,6%-os)

- őrölt fekete bors

- alaplé

Szósz:

- 200 ml Cocomas

- édes fűszerpaprika

Gombóc:

- 3 db édeskrumpli

- tiszta só (99,6%-os)

- 2 db tojás

- őrölt szerecsendió

- 6 nagyon púpos ek Szafi refrom paleo kenyérliszt

Elkészítés:

1. A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk.

2. A hagymát megpucoljuk, mossuk, 4-4 karikákra vágjuk és egy tepsi aljába fektetjük.

3. Jöhet rá a csirke és a negyedekbe vágott, mosott paradicsom.

4. Alaplével öntözve kb. háromnegyed órát sütjük (gázsütő legkisebbtől eggyel nagyobb hőfok), 10 percenként locsolva.

5. Ha kész, kiszedjük a húst és átpasszírozzuk sűrű szövésű szűrőn a zöldségeket, levet.

6. Ízesítjük paprikával, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük a húsokat és forralunk rajta egyet.

7. A krumplit megpucoljuk, mossuk és sós vízben puhára főzzük.

8. Hagyjuk kihűlni, miután kivettük a vízből és összeturmixoljuk a tojásokkal, szerecsendióval, liszttel, ízesítjük sóval.

9. Sós gyöngyöző vízben kifőzzük a vizes kézzel belőlük formázott gombócokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr4714623486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása