Paleo csirkepaprikás édeskrumpli gombóccal
Hozzávalók:
Csirke:
- 2 fej paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 0,5 kg csirke felsőcomb filé
- tiszta só (99,6%-os)
- őrölt fekete bors
- alaplé
Szósz:
- 200 ml Cocomas
- édes fűszerpaprika
Gombóc:
- 3 db édeskrumpli
- tiszta só (99,6%-os)
- 2 db tojás
- őrölt szerecsendió
- 6 nagyon púpos ek Szafi refrom paleo kenyérliszt
Elkészítés:
1. A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymát megpucoljuk, mossuk, 4-4 karikákra vágjuk és egy tepsi aljába fektetjük.
3. Jöhet rá a csirke és a negyedekbe vágott, mosott paradicsom.
4. Alaplével öntözve kb. háromnegyed órát sütjük (gázsütő legkisebbtől eggyel nagyobb hőfok), 10 percenként locsolva.
5. Ha kész, kiszedjük a húst és átpasszírozzuk sűrű szövésű szűrőn a zöldségeket, levet.
6. Ízesítjük paprikával, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük a húsokat és forralunk rajta egyet.
7. A krumplit megpucoljuk, mossuk és sós vízben puhára főzzük.
8. Hagyjuk kihűlni, miután kivettük a vízből és összeturmixoljuk a tojásokkal, szerecsendióval, liszttel, ízesítjük sóval.
9. Sós gyöngyöző vízben kifőzzük a vizes kézzel belőlük formázott gombócokat.