Meggyes-diós zabsüti
Hozzávalók:
- 2,5 dl zabpehely
- 2,5 dl forró víz
- 125 ml kókusztej (kókuszreszelék, víz)
- 2 db banán
- 2 nagy marék dió
- 3 marék magozott meggy
- 1 csapott tk őrölt fahéj
Elkészítés:
1. A zabpehelyre öntsük a vizet és hagyjuk 10 percig állni.
2. A sütőt melegítsük elő 180 fokon (gázsütő legkisebb hőfok).
3. A banánt törjük össze, egy marék diót daráljunk durvára, keverjük hozzá.
4. Jöhet a zabpelyhes rész, a tej és a fahéj az előző keverékhez.
5. Öntsük sütőtepsibe, szórjuk meg a meggy és a maradék dió keverékével és 20-30 perc alatt süssük készre.
(Ha nem elég édes, nyers virágmézet csurgassunk rá fogyasztáskor.)