Neked sütöttem

Neked sütöttem

Meggyes-mascarponés csokitorta (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2019. január 16. - nekedsutottem

Meggyes-mascarponés csokitorta (liszt-, cukor-, laktózmentes)

 

Hozzávalók:

kakaós piskóta:

  • 3 db tojás
  • 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
  • 5 g kakaópor (22-24%-os)
  • 20 g Szafi Ch- liszt

csokikrém:

  • 75 g étcsokoládé (paleo, eritrittel, 70%-os)
  • 200 ml Cocomas

meggyzselé:

  • 4 csapott ek eritrit
  • 500 g magozott meggy
  • 2 ek útifűmaghéj

mascarponés krém:

  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek eritirit
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 250 g mascarpone (laktózmentes)

tető:

  • 1 ek Cocomas
  • 50 g étcsokoládé (paleo, eritrittel, 70%-os)

Elkészítés:

  1. A piskótához tegyük a tojásokat az eritrittel és a sóval Kitchen Aidbe és verjük habbá.
  2. Keverjük össze a kakaóport a liszttel, majd fakanállal óvatosan keverjük a habhoz.
  3. Gázsütő legkisebbtől eggyel nagyobb fokozatán süssünk sütőpapíros tepsiben két db 20 cm átmérőjű kört.
  4. A kókusztejszínt forraljuk fel, keverjük benne homogénre a csokit.
  5. A meggyet az eritrittel egyszer forraljuk fel, keverjük el benne az útifűmaghéjat.
  6. Vízgőz fölött habverővel habosítsuk az eritritet a tojássárgákkal, majd keverjük el benne a mascarponét és az útifűmaghéjat.
  7. Ha minden kihűlt, töltsük a következők szerint: kakaós piskóta, csokikrém, meggyzselé, mascarponés krém, kakaós piskóta.
  8. A tetejére olvasszuk meg a csokit vízgőz felett, keverjük el benne a Cocomast és kenjük a legfelső piskótára.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr9014567336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása