Meggyes-mascarponés csokitorta (liszt-, cukor-, laktózmentes)
Hozzávalók:
kakaós piskóta:
- 3 db tojás
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 5 g kakaópor (22-24%-os)
- 20 g Szafi Ch- liszt
csokikrém:
- 75 g étcsokoládé (paleo, eritrittel, 70%-os)
- 200 ml Cocomas
meggyzselé:
- 4 csapott ek eritrit
- 500 g magozott meggy
- 2 ek útifűmaghéj
mascarponés krém:
- 3 db tojássárgája
- 1 ek eritirit
- 1 ek útifűmaghéj
- 250 g mascarpone (laktózmentes)
tető:
- 1 ek Cocomas
- 50 g étcsokoládé (paleo, eritrittel, 70%-os)
Elkészítés:
- A piskótához tegyük a tojásokat az eritrittel és a sóval Kitchen Aidbe és verjük habbá.
- Keverjük össze a kakaóport a liszttel, majd fakanállal óvatosan keverjük a habhoz.
- Gázsütő legkisebbtől eggyel nagyobb fokozatán süssünk sütőpapíros tepsiben két db 20 cm átmérőjű kört.
- A kókusztejszínt forraljuk fel, keverjük benne homogénre a csokit.
- A meggyet az eritrittel egyszer forraljuk fel, keverjük el benne az útifűmaghéjat.
- Vízgőz fölött habverővel habosítsuk az eritritet a tojássárgákkal, majd keverjük el benne a mascarponét és az útifűmaghéjat.
- Ha minden kihűlt, töltsük a következők szerint: kakaós piskóta, csokikrém, meggyzselé, mascarponés krém, kakaós piskóta.
- A tetejére olvasszuk meg a csokit vízgőz felett, keverjük el benne a Cocomast és kenjük a legfelső piskótára.