Szafi Free somlói galuska (liszt-, cukor-, laktózmentes)
Hozzávalók:
- 8 dkg apróra tört dió
- 1 nagy marék mazsola
Tészta:
- 250 g Szafi Free karobos muffin liszt
- 20 g eritrit
- 30 g citromlé
- 185 g víz
- 100 g reszelt körte
Krém:
- 100 g Szafi Free vaníliás pudingpor
- 4 dl Cocomas
- 4 dl víz
- 100 g eritrit
Öntet:
- 200 g étcsokoládé (paleo, eritrittel, 70%-os)
- 400 ml víz
- 4 ml rumaroma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra (legkisebbtől egyel nagyobb).
- Keverjük össze a tészta minden hozzávalóját.
- 15 perc alatt süssük készre sütőpapíros tepsiben.
- A krém hozzávalóit főzzük sűrűre.
- A diót pirítsuk meg.
- Az öntet hozzávalóit forraljuk össze.
- Rétegezzük:
- piskóta fele
- öntet fele
- mazsola fele
- puding fele
- dió fele
- piskóta fele
- öntet fele
- mazsola fele
- puding fele
- dió fele