Paleo twix jellegű szelet
Hozzávalók:
Alj:
- 40 g kókuszreszelék
- 60 g mandulaliszt
- 1 ek kókuszolaj
Krém:
- 140 g magozott datolya (cukormentes)
- 60 g kesudió
- 2 ek kókuszolaj
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
máz:
- 100 g étcsokoládé (70%-os, paleo, eritrittel)
- 1 ek kókuszolaj
Elkészítés:
1. A datolyát öntsük le forró vízzel, hagyjuk negyed órát ázni.
2. Szűrjük le a datolyát és tegyük el a levet.
3. Az alap hozzávalóit keverjük homogénre és a léből adjunk hozzá 55 g-ot.
4. Egy 10*15 cm-es formába tegyünk sütőpapírt, nyomkodjuk bele az alapot és tegyük fagyasztóba.
5. A kesudiót daráljuk vajjá Kitchen Aidben, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük (a gépben) simára.
6. Kenjük az alapra és tegyük 2-3 órára vissza a fagyasztóba.
7. Olvasszuk fel a csokit az olajjal vízgőz felett, a sütiről húzzuk le a sütőpapírt, vágjunk belőle 8 egyforma téglalapot.
8. Kenjük meg csokival.