Csokis-datolyás ostyalap
Hozzávalók:
- 2 db 43 g-os ostyalap (víz, rizs, kukorica)
- 8 dkg szeletelt mandula
Datolya-karamell:
- 30 dkg magozott datolya (cukormentes)
- 2 dl Cocomas
- 2 csipet tiszta só (99,6%-os)
Csokikrém:
- 4 dl Cocomas
- 15 dkg étcsokoládé (70%-os, paleo, eritrittel)
- 1 púpos ek instant koffeinmentes kávé
Elkészítés:
1. Az ostyalapokat vágjuk félbe. A mandulát prítsuk emg száraz serpenyőben/sütőben.
2. A datolyát mossuk meg forró vízzel, turmixoljuk le a tejszínnel és a sóval (legyen teljesen homogén). Hidegen használjuk.
3. A csokikrémhez a tejszínt a kávéval forraljuk fel, keverjük benne homogénre a csokit és teljesen hűtsük ki.
4. Töltés:
- ostyalap
- 1/3 datolya-karamell
- 2 dkg mandula
- 1/4 csokikrém
- ostyalap
- 1/3 datolya-karamell
- 2 dkg mandula
- 1/4 csokikrém
- ostyalap
- 1/3 datolya-karamell
- 2 dkg mandula
- 1/4 csokikém
- ostyalap
- 1/4 csokikrém (oldalára is)
- 2 dkg mandula