Paleo gesztenyés brownie csokihabbal
Hozzávalók:
Brownie:
- 6 ek lenmagliszt
- 16 ek víz
- 40 dkg főtt gesztenye
- 75 ml kókuszolaj+
- 50 g kakaópor (22-24%-os)
- 55 g kesudióliszt
- 75 g poreritrit
- 1 púpos mk szódabikarbóna
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 1 ek almaecet
- 15 dkg étcsokoládé (paleo, 70%-os, eritrittel)
Krém:
- 75 g étcsokoládé (70%-os, paleo, eritrittel)
- 35 g kókuszolaj
- 4 dl jéghideg Cocomas
Elkészítés:
1. A gázsütőt legkisebb fokozaton melegítsük elő.
2. Egy 20*30 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, amit kikenünk kókuszolajjal.
3. Keverjük össze egy tálba a vizet a lenmaggal, majd nagyon apró darabokra morzsoljuk el benne a gesztenyét.
4. Adjuk hozzá a csoki kivételével az összes hozzávalót, keverjük (viszonylag) homogénre, majd az apróra vágott étcsokit szórjuk bele.
5. 30-35 perc alatt süssük készre, tegyük hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
6. Vízgőz fölött olvasszuk egybe a csokit az olajjal és adjuk a felvert tejszínhez.
7. Kenjük el az alapon és tegyük hűtőbe pár órára.