Paleo málnás csokitorta
Hozzávalók:
Alj:
- 10 dkg magozott datolya (cukormentes)
- 60 g víz
- 1 ek kakaópor (22-24%-os)
- kókuszreszelék
Lekvár:
- 30 dkg málna
- eritrit
Krém:
- 200 ml Cocomas
- 75 g étcsokoládé (paleo, 70%-os)
Elkészítés:
1. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát bélejünk ki sütőpapírral.
2. Öntsük a forró vizet a datolyára és turmixoljuk le. Keverjük hozzá a kakaóport.
3. Adjunk annyi kókuszreszeléket az alaphoz, hogy könnyen formázható, de ne túl száraz alapot kapjunk és nyomkodjuk a tortaforma aljába.
4. A lekvárhoz az eritritet főzzük össze a málnával. Legyen szinte zselé állagú. Ha kicsit hűlt, kenjük az alapra. Hűtsük ki teljesen.
5. A Cocomast forraljuk fel és zárjuk el alatta a gázt, keverjük el benne homogénre a csokit és mehet a lekvárra.
6. Hidegen szelethető.