Paleo édesburgonyás karfiolleves
Hozzávalók:
- kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb édesburgonya
- 1 kisebb fej karfiol
- curry
- tiszta só (99,6%-os)
- kurkuma
- 1 dl Cocomas
Betét:
- sonka
Elkészítés:
1. Pirítsuk üvegesre a zsíron a finomra vágott hagymát, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
2. A krumplit vágjuk karikákra, pirítsuk meg, adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, öntsük fel annyit vízzel, amennyi pont ellepi és főzzük puhára.
3. Ha megpuhultak a zöldségek, ízesítsük sóval, borssal, kurkumával és curryvel, dúsítsuk tejszínnel.
4. Turmixoljuk simára és (vízzel hígíthatjuk, ha túl sűrűnek találjuk) tálaláskor kockákra vágott sonkát szórjuk bele tányéronként.