Paleo hamis tiramisu
Hozzávalók:
Alj:
- 12 dkg kókuszliszt
- 8 dkg eritrit
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 8 dkg nyílgyökérliszt
- 10 dkg kókuszolaj
Öntet:
- 2 dl hideg presszó
Krém:
- 6 db tojássárgája
- 2 ek eritrit
- 6 dl Cocomas
- 1 ek útifűmaghéj
Szórás:
- kakaópor (cukormentes, 22-24%-os)
Elkészítés:
1. Az alj hozzávalóit keverjük össze és egy 20*35 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, nyomkodjuk bele a masszát.
2. Legkisebb hőfokon (gázsütő) süssük addig, amíg meg nem barnul és száraz nem lesz.
3. Hagyjuk teljesen kihűlni, vegyük ki alóla a sütőpapírt, szurkáljuk meg villával sűrűn és öntsük rá a kávét.
4. Gőz fölött melegítsük csípősre a tojást az eritrittel, folyamatosan keverve (habverővel), majd adjuk hozzá a tejszínt és az útifűmaghéjat.
5. Öntsük az alapra, ha megszilárdult (hűtőben), szórjuk meg átszitált kakaóporral.