Banántorta csokis keksz alappal
Hozzávalók:
- 4 db banán
- 5 dkg étcsokoládé (70%-os, paleo)
- 3 db tojássárgája
- 200 ml Cocmas
Alj:
- 130 g csokis keksz (glutén-, cukormentes)
- 1 darálásnyi mandula (Bosch kávédaráló)
- kókuszolaj
Elkészítés:
1. A mandulát keverjük össze a darált keksszel és annyi folyékony kókuszolajjal, hogy egy 20 cm átmérőjű tortaformába bele tudjuk nyomkodni (előtte tegyünk bele sütőpapírt).
2. Kívülről vonjuk be két réteg alufóliával a karikát.
3. Turmixoljuk le a banánt a tejszínnel és a tojásokkal.
4. A csokit törjük apró darabokra és szórjuk az alapra, öntsük rá a krémet és gázsütő elgkisebb hőfokán gőzöljük ki.
5. Teljesen kihűtve, duplán fordítva tálaljuk.