Neked sütöttem

Neked sütöttem

Paleo csokis gesztenyetorta (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2018. február 28. - nekedsutottem

Paleo csokis gesztenyetorta

 

Hozzávalók:

Alj:

- 10 dkg datolya (cukormentes)

- 3 darálásnyi mandula (Bosch kávédaráló)

- 60 g víz

- 1 ek kakaópor (22-24%-os)

Gesztenyés krém:

- 30 dkg főtt/sült gesztenye

- 3 dl Cocomas

- 1 púpos tk útifűmaghéj

- 1 tk őrölt fahéj

- eritrit

- 1 tk rumaroma

Csokis krém:

- 2 dl Cocomas

- 75 g étcsokoládé (paleo, 70%-os)

- 1 kk agar-agar

Díszítés:

- 1 ek kakaóbab töret

- csokiforgács étcsokoládéból (70%-os, paleo)

Elkészítés:

1. A datolyát öntsük le vízzel, turmixoljuk le, adjuk hozzá a többi szárazanyagot és egy sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortába nyomkodjuk bele.

2. A gesztenyés krém hozzávalóit turmixoljuk le, öntsük az alapra.

3. A Cocomast forraljuk fel, keverjük el benne az agar-agart és a csokit homogénre. Mehet a gesztenyére.

4. Szórjuk meg a szélét kakaóbab törettel és a közepét jó sok csokiforgáccsal.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr5713706304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása