Paleo csokis gesztenyetorta
Hozzávalók:
Alj:
- 10 dkg datolya (cukormentes)
- 3 darálásnyi mandula (Bosch kávédaráló)
- 60 g víz
- 1 ek kakaópor (22-24%-os)
Gesztenyés krém:
- 30 dkg főtt/sült gesztenye
- 3 dl Cocomas
- 1 púpos tk útifűmaghéj
- 1 tk őrölt fahéj
- eritrit
- 1 tk rumaroma
Csokis krém:
- 2 dl Cocomas
- 75 g étcsokoládé (paleo, 70%-os)
- 1 kk agar-agar
Díszítés:
- 1 ek kakaóbab töret
- csokiforgács étcsokoládéból (70%-os, paleo)
Elkészítés:
1. A datolyát öntsük le vízzel, turmixoljuk le, adjuk hozzá a többi szárazanyagot és egy sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortába nyomkodjuk bele.
2. A gesztenyés krém hozzávalóit turmixoljuk le, öntsük az alapra.
3. A Cocomast forraljuk fel, keverjük el benne az agar-agart és a csokit homogénre. Mehet a gesztenyére.
4. Szórjuk meg a szélét kakaóbab törettel és a közepét jó sok csokiforgáccsal.