Túrógombóc
Hozzávalók:
Gombóc:
- 500 g túró (laktózmentes, 0,2%-os)
- 3 db tojás
- 10 dkg búzadara
Főzés:
- 1 tk tiszta só (99,6%-os)
- 4 l víz
Tálalás:
- 300 ml natúr joghurt (laktózmentes, 0,1%-os)
- poreritrit
Forgatás:
- 3 darálásnyi (Bosch kávédaráló) mandula
Elkészítés:
1. A túrót, a búzadarát és a tojássárgáját turmixoljuk le, majd hűtőben pihentessük 3 órát.
2. Verjük fel a fehérjét és fokozatosan adagoljuk hozzá a masszát, újabb két óra pihi hűtőben.
3. A vizet a sóval tegyük fel forrni, amikor forr, a kész masszából vizes kézzel formázzunk 24 gombócot és tegyük bele.
4. Ahogy feljön a víz tetejére, jó is, forgassuk darált, pirított mandulába.
5. Tálaljuk mellé a joghurtot és a porított eritritet.