Paleo rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 tk bio saláta fűszerkeverék
- 0,5 kg marhahús
- 800 ml Cocomas
- kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
- őrült fekete bors
- tiszta só (99,6%-os)
- kakukkfű
- 1 szál répa
- 3 ek paradicsompüré
Elkészítés:
1. A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg és salátás vízben főzzük al dentére.
2. A vöröshagymát pucoljuk, mossuk, vágjuk kockákra és kókuszolajon pirítsuk üvegesre.
3. Adjuk hozzá a pucolt, mosott, szétnyomott fokhagymákat és egy kevés vízzel pároljuk tovább.
4. Ha megpuhult, jöhet hozzá a hámozott, mosott, kockákra vágott répa.
5. Addig pároljuk, amíg al dente nem lesz.
6. Majd adjuk hozzá a mosott, darált húst és a fűszerek, só; 15 percig pirítsuk.
7. A paradicsommal még egyet rottyantsunk rajta és öntsük a kókuszolajjal kikent kisebb méretű tepsibe.
8. Oszlassuk el rajt a karfiolt és öntsük le Cocomasszal. (Megszórhatjuk parmezánnal, ha gondoljuk.)
9. 180- 200 fokon süssük készre.