Köles rudi
Hozzávalók:
- 60 g citromlé
- 1 db bio citrom héja
- 1db bio narancs héja
- 85 g eritrit
- 120 g kókuszliszt
Alap:
- 120 g köles
- 500 g kókusztej
- 1 csipet tiszta só (99,6%-os)
- 1 tk eritrit
Bevonó:
- 200 g étcsokoládé (70%-os, paleo)
- 30 g paleo fehércsoki
Elkészítés:
1. Az alappal kezdünk. Alaposan öblítsük le a kölest hideg vízben. Főzzük meg a kölest a vízben a sóval és az eritrittel.
2. Ha kész, tegyük félre, amikor kihűlt, turmixoljuk homogénre.
3. A kókuszt és az eritritet daráljuk le, adjuk a köleshez. Ízesítsük a citrommal, naranccsal.
4. Tegyünk be a hűtőbe, fél óra múlva formázzunk belőle 5 cm hosszú, 1 cm átmérőjű hengereket és tegyük a fagyasztóba.
5. Öntsük a rudakra a csokit.
(Ha golyókat formázunk, 45*50 db lesz belőle, kis golyók.)