Csirke töltve
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- gyros fűszerkeverék
- kókuszolaj
- fél szál kis kolbász
- 1 db paradicsom
- fél db cukkini
- 10 dkg chilis lágysajt
- fél db kápia
Elkészítés:
1. Vágjunk 2-2 egyforma vastag szeletet a húsból (összesen 4 db) és vágjuk be 5-5 helyen mindet. (Mintha zsebet vágnánk.)
2. A paprikát vágjuk 1*2 cm-es hasábokra, a paradicsomot karikázzuk fel és negyedeljük, a kolbászt vágjuk vékony karikákra, a sajtból vágjunk vékony szeleteket, a cukkinit vágjuk félkarikákra.
3. A csirkét kenjük meg kókuszolajjal és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel.
4. Töltsük meg a zsebeket a belevalókkal.
5. Egy tepsit olajozzunk ki, helyezzük bele a csirkéket és gázsütő maximális fokozatán süssük alufólia alatt fél órát, majd újabb 20-30 percet fólia nélkül.