Paleo rumos csokitorta banánnal
Hozzávalók:
Alj:
- 10 dkg aszalt datolya (magozott, cukormentes)
- 60 g forró víz
- 1 ek kakaópor (22-24%-os)
- 1 ek rumaroma
- kókuszreszelék
Gyümölcs:
- 2 db banán
Krém:
- 200 ml Cocomas
- 10 dkg étcsokoládé (70%-os, paleo)
Elkészítés:
1. A datolyát turmixoljuk le a vízzel, adjuk hozzá a kakaóport és a rumaromat.
2. Annyi kókuszreszelékkel gyúrjuk össze, hogy formázható legyen.
3. A banánt vágjuk vékony karikákra.
4. Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát béleljünk ki sütőpapírral, nyomkodjuk bele az alapot és terítsük be egyenletesen a banánnal.
5. Forraljuk fel a tejszínt, keverjük el benne a csokit homogénre.
6. Mehet a banánra a krém és irány a hűtő.