Gyrosos csirkemell ciklámen salátával
Hozzávalók:
Feltét:
- 250 g csirkemell filé
- gyros fűszerkeverék
- 1 tk kacsazsír
Köret:
- 5 db kis cékla
- 1 kis fej lilakáposzta
- 1 csokor kis sárgarépa
- 1 kis fej lilahagyma
- fél konzerv kukorica (cukormentes)
Öntet:
- 300 ml joghurt (natúr, 0,1%-os, laktózmentes)
- 1 csokor kapor
- 1 tk virágméz
- só
- bors
- 1 tk dijoni magos mustár (cukormentes)
Elkészítés:
1. A csirkét vágjuk kockákra, szórjuk meg minden oldalát jó sok fűszerkeverékkel.
2. Teflon serpenyőben legmagasabb lángon pirítsuk meg a húst.
3. Keverjük össze a mézet a joghurttal és a mustárral, adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk.
4. A zöldségeket pucoljuk, mossuk meg és reszeljük le. A hagymát vágjuk vékony csíkokra.
5. Tálaláskor az öntetet csurgassuk a zöldségekre.