Neked sütöttem

Neked sütöttem

Paleo tarhonyás sertéspörkölt kesuföllel (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2017. október 03. - nekedsutottem

Paleo tarhonyás sertéspörkölt kesuföllel

 

Hozzávalók:

- 2,5 ek kókuszolaj

- 1 fej vöröshagyma

- 250 g karaj

- 1 db paradicsom

- 1 db paprika

- só

- bors

- majoranna

- kömény

- paprika

- 1+1+1+1+1+1,5 dl víz

- 1 gerezd fokhagyma

- 15 g tarhonya

Kesuföl:

- 10 dkg kesudió (natúr)

- víz

- só

- citromlé

Elkészítés:

1. Pirítsuk meg kókuszolajon a kockázott húst, ha kifehéredett, adjuk hozzá a vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.

2. Jöhet hozzá a kockázott paprika és (héj nélküli, magtalan) paradicsom.

3. Sózzuk meg, öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá az apró kockákra vágott fokhagymát.

4. Jöhet a bors, kömény, majoranna.

5. Ha elfőtt a víz, pótoljuk újabb egy decivel, ezt is várjuk meg, hogy elpárologjon és ezt még kétszer ismételjük.

6. Adjuk hozzá a paprikát és újabb egy deci vizet. Ezt is főzzük el.

7. Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a tarhonyát és a maradék vizet, fedő alatt legkisebb lángon főzzük puhára az egészet.

8. A kesudiót mossuk meg, áztassuk forró vízbe öt órára, majd öntsük le róla a vizet, mossuk le, tegyük Kitchen Aidbe és annyi hideg vízzel turmixoljuk simára, ami pont elfedi.

9. Sózzuk, citromlével ízesítsük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr2012924079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása