Paleo tarhonyás sertéspörkölt kesuföllel
Hozzávalók:
- 2,5 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g karaj
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só
- bors
- majoranna
- kömény
- paprika
- 1+1+1+1+1+1,5 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 g tarhonya
Kesuföl:
- 10 dkg kesudió (natúr)
- víz
- só
- citromlé
Elkészítés:
1. Pirítsuk meg kókuszolajon a kockázott húst, ha kifehéredett, adjuk hozzá a vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.
2. Jöhet hozzá a kockázott paprika és (héj nélküli, magtalan) paradicsom.
3. Sózzuk meg, öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá az apró kockákra vágott fokhagymát.
4. Jöhet a bors, kömény, majoranna.
5. Ha elfőtt a víz, pótoljuk újabb egy decivel, ezt is várjuk meg, hogy elpárologjon és ezt még kétszer ismételjük.
6. Adjuk hozzá a paprikát és újabb egy deci vizet. Ezt is főzzük el.
7. Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a tarhonyát és a maradék vizet, fedő alatt legkisebb lángon főzzük puhára az egészet.
8. A kesudiót mossuk meg, áztassuk forró vízbe öt órára, majd öntsük le róla a vizet, mossuk le, tegyük Kitchen Aidbe és annyi hideg vízzel turmixoljuk simára, ami pont elfedi.
9. Sózzuk, citromlével ízesítsük.