Töltött édesburgonya
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 15 dkg angol szalonna
- 1 ek kókuszolaj
- 15 dkg mini mozzarella (laktózmentes)
- 300 ml natúr joghurt (0,1%-os, laktózmentes)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek kapor
Elkészítés:
1. A krumplikat alaposan mossuk meg hideg vízben (sikálni is lehet), szurkáljuk meg villával és sütőben süssük a legmagasabb hőmérsékleten, amíg meg nem puhul (kb. egy óra).
2. A fokhagymát pucoljuk, mossuk meg és reszeljük le, keverjük a joghurtba a kaporral együtt.
3. A szalonnát vágjuk apró kockákra és a kókuszolajon pirítsuk meg (teflon serpenyő, legmagasabb hőfok, az elején fedővel, aztán anélkül).
4. Ha megsültek és kihűltek a krumplik, vágjuk félbe őket, kaparjuk ki a belüket úgy, hogy maradjon pereme.
5. Töltsük meg a sajttal, a húst pedig keverjük össze a kikapart krumplival és töltsük vissza.
6. 30 perc alatt legmagasabb hőfokon süssük egybe az egészet.
7. Joghurtot tálaljunk mellé.