Neked sütöttem

Neked sütöttem

Töltött édesburgonya (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2017. szeptember 27. - nekedsutottem

Töltött édesburgonya

 

Hozzávalók:

- 4 db édesburgonya

- 15 dkg angol szalonna

- 1 ek kókuszolaj

- 15 dkg mini mozzarella (laktózmentes)

- 300 ml natúr joghurt (0,1%-os, laktózmentes)

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 ek kapor

Elkészítés:

1. A krumplikat alaposan mossuk meg hideg vízben (sikálni is lehet), szurkáljuk meg villával és sütőben süssük a legmagasabb hőmérsékleten, amíg meg nem puhul (kb. egy óra).

2. A fokhagymát pucoljuk, mossuk meg és reszeljük le, keverjük a joghurtba a kaporral együtt.

3. A szalonnát vágjuk apró kockákra és a kókuszolajon pirítsuk meg (teflon serpenyő, legmagasabb hőfok, az elején fedővel, aztán anélkül).

4. Ha megsültek és kihűltek a krumplik, vágjuk félbe őket, kaparjuk ki a belüket úgy, hogy maradjon pereme.

5. Töltsük meg a sajttal, a húst pedig keverjük össze a kikapart krumplival és töltsük vissza.

6. 30 perc alatt legmagasabb hőfokon süssük egybe az egészet.

7. Joghurtot tálaljunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr3112904376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása