Neked sütöttem

Neked sütöttem

Paleo somlói galuska (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2017. szeptember 22. - nekedsutottem

Paleo somlói galuska

 

Hozzávalók:

- 100 g mazsola

- 200 g dió

- kakaópor (22-24%-os)

- 6 dl Cocomas

Diós piskóta:

- 60 g darált dió

-27 g Szafi Ch- liszt

- 25 g eritrit

- 1 csipet só

- 4 db tojás

Kakaós piskóta:

- 7 g kakaópor (22-24%-os)

- 27 g Szafi Ch- liszt

- 4 db tojás

- 1 csipet só

- 25 g eritirt

Piskóta:

- 24 g Szafi Ch- liszt

- 25 g eritrit

- 1 csipet só

- 4 db tojás

Vaníliás krém:

- 6 dl kókusztej

- 6 db tojássárgája

- 4 ek eritrit

- 1 db vanília rúd

- 1 tk Szafi Ch- liszt

Öntet:

- 200 g étcsokoládé (70%-os, paleo)

- 400 ml forró víz

- 4 ml rumaroma

Narancos szirup:

- 2 db narancs

- 65 g eritrit

- rumaroma

Elkészítés:

1. Süssük meg a piskótákat. A tojást az eritrittel és a sóval verjük fel, majd a forgassuk bele a lisztet/a lisztes diót/a kakaós lisztet. 25*35 cm-es tepsibe tegyünk sütőpapírt, kenjük el a masszákat és közepes hőfokon (180-200 fok) süssük 20 percig. Ha kihűlt, húzzuk el róla a papírt.

2. A sziruphoz reszeljük le a narancsokat, facsarjuk ki a levüket és az eritrittel, aromával főzzük a legkisebb lángon. Hidegen használjuk fel.

3. A tejet a vanília rúddal forraljuk fel, amikor meleg már a tej, kaparjuk ki a magokat.

4. Vízgőz felett folyamatosan keverjük a tojássárgájákat az eritrittel, majd fokozatosan adjuk hozzá a meleg tejet, végül keverjük el benne a lisztet és főzzük krémesre. Hidegen használjuk fel. Ha darabos vagy elvált a víz, turmixoljunk rajta egyet.

5. A öntethez a vízben keverjük el az aromát és a kockázott csokit.

6. A negyedelt diókat forró teflon serpenyőben pirítsuk meg enyhén.

7. Összeállítás 25*35 cm-es tepsiben:

  • diós piskóta
  • 1/2 narancsos szirup
  • 1/2 mazsola
  • 1/2 dió
  • 1/2 vaníliás krém
  • kakaós piskóta
  • 1/2 narancsos szirup
  • 1/2 mazsola
  • 1/2 dió
  • 1/2 vaníliás krém
  • piskóta
  • kakaópor

8. Egy éjszakát hagyjuk hűtőben összeérni az ízeket, másnap szaggassunk belőle ek-nyi darabokat, locsoljuk meg csokoládé öntettel és (hidegen felvert) tejszínhabbal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr2112883138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása