Rántott szűzpecsenye krumplipürével
Hozzávalók:
- 500 g szűzpecsenye
- só
- 2 csapott tk fehér tönkölyliszt
- 1 db tojás
- 5 ek panko morzsa
- kókuszolaj
- krumpli
- víz
- tej (3,5%-os, laktózmentes)
- vaj (83%-os, laktózmentes)
Elkészítés:
1. A húst áztassuk fél órára hideg vízbe, majd jó alaposan mossuk meg, vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket.
2. Sózzuk meg mindkét oldalukat és hagyjuk pihenni fél órát.
3. Forgassuk először lisztbe, majd enyhén felvert tojásba és végül morzsába.
4. Teflon serpenyőben legkisebb lángon fedő alatt süssük közepesen bő olajban.
5. A krumplikat sós vízben főzzük meg, hagyjuk teljesen kihűlni, pucoljuk meg és törjük össze.
6. Adjuk hozzá annyi vajat és tejet, hogy krémes állagot kapjuk. Botmixerrel turmixoljunk.
7. Ízesítsük sóval.