Sztrapacska
Hozzávalók:
Tészta:
- 120 g Szafi paleo péksütemény liszt
- 1 g só
- 2 db tojás
- 10 ml citromlé
- 20 g kókuszolaj
- 30 g víz
Főzés:
- víz
- só
Feltét:
- 25 dkg sertéscomb
- kókuszolaj
- 2 szál újhagyma
- 30 dkg juhtúró
Tálalás:
- 150 ml tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd pihentessük 10 percig.
2. Nyújtsunk belőle 8 db 40 cm hosszú rudat és vágjuk fel fél cm-esekre. Egyesével mindet gyúrjuk át picit.
3. Forraljuk fel a sós vizet, tegyük bele a tészta darabokat és forraljuk fel megint, vegyük legkisebbre a gázt és főzzük 4 percig. Szűrjük le, öblítsök el hideg vízzel, majd tegyük két percre hideg vízbe.
4. Kókuszolajon pirítsuk meg a csíkokra vágott húst, öntsük le az olajat, tegyük rá a karikákra vágott hagymát, pirítsuk, majd adjuk hozzá a tésztát és a juhtúrót, forrósítsuk meg.
5. Fokhagymát reszeljünk a tejfölbe és kínáljuk az étel mellé.