Sütőtök pite
Hozzávalók:
Alj:
- 250 g durvára tört mandula
- 1 tk szódabikarbóna
- 50 g eritrit
- 1 db tojás
- 1 tk fahéj
Krém:
- 500 g sült sütőtök
- 150 g joghurt (laktózmentes, 0,1%-os)
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 3 db tojás
- 1 db tojássárga
- 40 g eritrit
Elkészítés:
1. Az alj hozzávalóit gyúrjuk össze és béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű tortaformát.
2. Kívülről vonjuk be két réteg alufóliával, nyomkodjuk bele az aljat.
3. Turmixoljuk össze a krém hozzávalóit és öntsük az aljra.
4. Tegyük tepsibe a formát, öntsük fel vízzel és legalább 90 percet gőzöljük sütőben a legkisebb hőfokon. Ha fogy a víz, pótoljuk.
5. Teljesen kihűlve fogyasszuk.