Paleo sütőtök krémleves
Hozzávalók:
- 6 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- kakukkfű
- víz
- 3 ek eritrit
- 1 db alma
- só
- bors
- 1 kg sült sütőtök
- 200 ml Cocomas
- szerencsendió
Betét:
- tökmag
- tökmagolaj
- kókuszolaj
- 25 dkg sertéscomb
Elkészítés:
1. Pirítsuk meg a hagymát kókuszolajon, szórjuk meg kakukkfűvel, adjuk hozzá az eritritet, várjuk meg, míg felolvad.
2. Adjuk hozzá a pucolt, cikkekre vágott almát és öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi.
3. Fedő alatt főzzük puhára, adjuk hozzá a tököt és a fűszereket, turmixoljuk le, öntsük fel kókusztejszínnel és annyi vízzel hígítsuk, amennyire sűrű levest szeretnénk.
4. Még egyet forraljunk rajta.
5. A combot vágjuk vékony csíkokra és (teflon serpenyőben legmagasabb hőfokon) pirítsuk meg fedő alatt minden oldalát.
6. Tálaljuk a levest melegen, szórjuk meg tökmaggal, hússal és pár csepp olajjal.