Túrónudli
Hozzávalók:
Nudli
- 120 g Szafi paleo péksütemény liszt
- 30 g eritrit
- 1 g só
- 2 db tojás
- 10 g citromlé
- 20 g kókuszolaj
- 30 g víz
- 250 g túró (laktózmentes)
Főzés:
- víz
- só
Szószok:
1. - panko morzsa
- poreritrit
- tejföl (laktózmentes)
2. - 4 szem barack vegyesen (sárga húsú, fehér húsú, kopasz)
- fahéj
- dió
Elkészítés:
1. A nudli hozzávalóit gyúrjuk össze (a túró az utolsó, előtte pedig a liszt).
2. Pihentessük 15 percig. Forraljunk fel addig vizet sóval.
3. Gyúrjunk cseresznye méretű golyókat a nudliból, majd tegyük a vízbe, forraljuk fel még egyszer, vegyük legkisebbre a lángot, főzzük 4 percig, szűrjük le, mossuk meg hideg vízzel, tegyük újra hideg vízbe két percre, újra szűrjük le, csepegtessük le.
4. A panko morzsát pirítsuk meg teflon serpenyőben legkisebb lángon, a fele nudlit forgassuk bele, kínáljunk tejföllel és eritrittel.
5. A barackok húsát pürésítsük, keverjük össze a fahéjjal és főzzük hígra.
6. A diót törjük durvára, forgassuk meg bele a nudlik másik felét, kínáljuk a lekvárral.