Almás fánk csokoládé szósszal
Hozzávalók:
Fánk:
- 5 db rétesalma
- 1 db tojás
- 1 mk fahéj
- 1 púpos ek Szafi paleo péksütemény liszt
- 1 tk útifűmaghéj
- kókuszolaj
Panír:
- poreritrit
- fahéj
Szósz:
- 1 dl tejszín (35%-os, állati)
- 1 ek víz
- 20 g étcsokoládé (70%-os, cukormentes)
Elkészítés:
1. Az almát mossuk meg, vágjuk ki a magházat és reszeljük le. Adjuk hozzá a kókuszolaj kivételével a többi hozzávalót.
2. Teflon serpenyőben legkisebb lángon süssük ki a kisebb fasírt méretű alma halmokat.
3. Keverjük össze az eritritet a fahéjjal és forgassuk bele a kisült almákat.
4. Melegítsük fel a tejszínt vízzel, zárjuk el a gázt és keverjük benne homogénre a csokit.