Paleo rakott krumpli
Hozzávalók:
- 3 nagy szem édeskrumpli
- 1 szál kolbász
- 6 dl Cocomas
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- kakukkfű
- tiszta só (99,6%-os)
Elkészítés:
1. A krumplikat pucoljuk meg, mossuk meg hideg vízben és vágjuk vékony karikákra.
2. A tojásokat mossuk meg, főzzük erősen sós vízben (forrástól számított négy percig), majd hagyjuk ugyanabban a vízben kihűlni 7 percig. Pucoljuk és vágjuk vékony szeletekre.
3. A kolbászról húzzuk le a bőrét és vágjuk vékony karikákra.
4. A tejszínbe keverjük el a reszelt fokhagymákat és jó sok kakukkfüvet.
5. Egy 20*30 cm-es tepsibe rétegezzünk az alábbiak szerint:
- krumpli
- kolbász
- tojás
- 1 merőkanál tejszín
- krumpli
- kolbász
- tojás
- 1 merőkanál tejszín
- krumpli
- tejszín
6. Gázsütő legkisebb fokozatán süssük 1,5 óra hosszat. (110 fok.)