Neked sütöttem

Neked sütöttem

Császármorzsa (cukor-, laktózmentes)

2017. augusztus 13. - nekedsutottem

Császármorzsa

 

Hozzávalók:

- 25 dkg sárgabarack

- 125 ml tej (laktózmentes)

- 60 g fehér tönkölyliszt

- 2 db tojás

- 2 ek rum

- fél ek eritrit

- 30 g vaj (83%-os, laktózmentes)

- 2 ek mazsola+rum

- 1,5 ek méz

- negyed csomag fahéj

Elkészítés:

1. A mazsolát mossuk meg, áztassuk annyi rumba egy éjszakára, amennyi pont ellepi.

2. A sárgabarackból főzzünk hígabb lekvárt.

3. Verjük fel a sárgáját a tejjel, liszttel és 2 ek rummal.

4. Verjük fel a fehérjét az eritrittel.

5. Forgassuk a fehérjés részt a sárgájához.

6. A vaj felét olvasszuk meg teflon serpenyőben (legkisebb lángon) és kanalazzuk bele a masszát.

7. Szórjuk meg mazsolával és süssük addig, amíg egybe nem mozog már.

8. A vaj másik felével kenjünk ki egy kerámia sütőformát és fordítsuk bele a masszát, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 5 percig.

9. Tegyük vissza a teflonserpenyőbe, amiben a mézet megolvasztottuk, vágjuk 4 cikkre és egyik-másik oldalát karamellizáljuk.

10. Tálaljuk fahéjjal megszórva és sárgabarack lekvárral nyakon öntve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr312742784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása