Császármorzsa
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgabarack
- 125 ml tej (laktózmentes)
- 60 g fehér tönkölyliszt
- 2 db tojás
- 2 ek rum
- fél ek eritrit
- 30 g vaj (83%-os, laktózmentes)
- 2 ek mazsola+rum
- 1,5 ek méz
- negyed csomag fahéj
Elkészítés:
1. A mazsolát mossuk meg, áztassuk annyi rumba egy éjszakára, amennyi pont ellepi.
2. A sárgabarackból főzzünk hígabb lekvárt.
3. Verjük fel a sárgáját a tejjel, liszttel és 2 ek rummal.
4. Verjük fel a fehérjét az eritrittel.
5. Forgassuk a fehérjés részt a sárgájához.
6. A vaj felét olvasszuk meg teflon serpenyőben (legkisebb lángon) és kanalazzuk bele a masszát.
7. Szórjuk meg mazsolával és süssük addig, amíg egybe nem mozog már.
8. A vaj másik felével kenjünk ki egy kerámia sütőformát és fordítsuk bele a masszát, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 5 percig.
9. Tegyük vissza a teflonserpenyőbe, amiben a mézet megolvasztottuk, vágjuk 4 cikkre és egyik-másik oldalát karamellizáljuk.
10. Tálaljuk fahéjjal megszórva és sárgabarack lekvárral nyakon öntve.