Kenyérlángos
Hozzávalók:
Alap:
- 280 g Szafi lángos liszt
- 40 g citromlé
- 4 g kókuszolaj+ kókuszolaj
- 200 g víz
Krém:
- 180 g tejföl (laktózmentes)
- 2 gerezd fokhagyma
Feltét 1. :
- trappista sajt ( laktózmentes)
- karaj
- negyed lilahagyma
Feltét 2.:
- 1 db paradicsom
- spenót
- feta (laktózmentes)
Elkészítés:
1. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit és negyed órát pihentessük.
2. Melegítsük elő a sütőt max. fokozaton.
3. Osszuk ketté a tésztát és két 15*20 cm-es téglalapot formázzunk belőle. Sütőpapíros tepsiben süssük tíz percig (öt perc után kenjük le kókuszolajjal).
4. Pucoljuk, mossuk meg a fokhagymát, majd reszeljük bele a tejfölbe.
5. Kenjük meg a lángosokat a tejföllel, az egyikre rakjunk pár szem spenót levelet, karikázzunk rá paradicsomot és kockákra vágott feta sajtot.
6. A másikra jöhet a reszelt sajt, a lilahagyma cikkek vágva és a karaj darabok.
7. Süssük további 10 percig.
8. Kihűlés után fogyasszuk.