Parfétorta
Hozzávalók:
Lekvár:
- 300 g áfonya
- 1 ek eritrit
Piskóta:
- 3 db tojás
- 1 ek eritrit
- 1 csipet só
- 3 ek kókuszliszt
Krém:
- 450 g túró (laktózmentes)
- 2 púpos ek tejföl (laktózmentes)
- 2 ek eritrit
- 1 db citrom reszelt héja
Máz:
- 50 g étcsokoládé (70%-os, cukormentes)
- 1 tk kókuszolaj
Elkészítés:
1. Főzzünk lekvárt áfonyából és eritritből. (Gázsütő legkisebb fokozatán a kívánt sűrűségig, majd hagyjuk kihűlni.)
2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét a sóval verjük habbá, a sárgáját keverjük ki a cukorral.
3. Forgassuk a fehérjés részt a sárgához, majd adjuk hozzá a lisztet (ne keverjük le).
4. Előmelegített (180 fok) sütőben süssük ki a piskótát 13 perc alatt. (Sütőpapíros tepsin 2 db 10*23 cm-es téglalap.) Hagyjuk kihűlni.
5. Keverjük össze a krém hozzávalóit.
6. Egy 10*23 cm-es kenyérformát béleljünk ki folpackkal, majd jöhetnek a rétegek: túró, áfonya, piskóta, túró, áfonya, piskóta, túró.
7. Tegyük a mélyhűtőbe fogyasztásig.
8. Tálalás előtt fél órával vegyük ki, vízgőz (két edény, az alsóban víz, legkisebb lángon, a felsőben a csoki az olajjal) felett olvasszuk fel a csokit az olajjal és a kiborított parféra öntsük rá.