Neked sütöttem

Neked sütöttem

Parfétorta (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2017. augusztus 05. - nekedsutottem

Parfétorta

 

Hozzávalók:

Lekvár:

- 300 g áfonya

- 1 ek eritrit

Piskóta:

- 3 db tojás

- 1 ek eritrit

- 1 csipet só

- 3 ek kókuszliszt

Krém:

- 450 g túró (laktózmentes)

- 2 púpos ek tejföl (laktózmentes)

- 2 ek eritrit

- 1 db citrom reszelt héja

Máz:

- 50 g étcsokoládé (70%-os, cukormentes)

- 1 tk kókuszolaj

Elkészítés:

1. Főzzünk lekvárt áfonyából és eritritből. (Gázsütő legkisebb fokozatán a kívánt sűrűségig, majd hagyjuk kihűlni.)

2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét a sóval verjük habbá, a sárgáját keverjük ki a cukorral.

3. Forgassuk a fehérjés részt a sárgához, majd adjuk hozzá a lisztet (ne keverjük le).

4. Előmelegített (180 fok) sütőben süssük ki a piskótát 13 perc alatt. (Sütőpapíros tepsin 2 db 10*23 cm-es téglalap.) Hagyjuk kihűlni.

5. Keverjük össze a krém hozzávalóit.

6. Egy 10*23 cm-es kenyérformát béleljünk ki folpackkal, majd jöhetnek a rétegek: túró, áfonya, piskóta, túró, áfonya, piskóta, túró.

7. Tegyük a mélyhűtőbe fogyasztásig.

8. Tálalás előtt fél órával vegyük ki, vízgőz (két edény, az alsóban víz, legkisebb lángon, a felsőben a csoki az olajjal) felett olvasszuk fel a csokit az olajjal és a kiborított parféra öntsük rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr7412722354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása