Magkenyér
Hozzávalók:
- 250 ml forró víz
- 1 ek útifűmaghéj
- 6 tk chia mag
- 0,5 tk só
- 2 ek kókuszolaj
Magok:
- 50 g köles
- 30 g tökmag
- 30 g szezámmag
- 45 g lenmag
- 30 g napraforgómag
- 20 g durvára tört mandula
- 10 g durvára tört dió
Elkészítés:
1.A magok kivételével keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 10 percig.
2. Keverjük össze a magokat, majd adjuk az előző keverékhez.
3. Melegítsük elő a gázsütőt a legkisebb fokozaton. (150 fok.)
4. Béleljünk ki sütőpapírral egy 30 cm átmérőjű tepsit, kenjük rá egyenletesen a masszát és vágjuk fel. Addig süssük, amíg ki nem szárad.