Neked sütöttem

Neked sütöttem

Krumplifőzelék sült kolbásszal (liszt-, cukor-, laktózmentes)

2017. július 20. - nekedsutottem

Krumplifőzelék sült kolbásszal

 

Hozzávalók:

- 1 kg krumpli

- 1 fej vöröshagyma

- só

- bors

- pirospaprika

- 5-6 db babérlevél

- víz

- 250 g kolbász

- 4+2 ek kókuszolaj

- 300 ml tejföl (laktózmentes)

- 1 ek kókuszliszt

- 1 ek ecet (10%-os)

- 1 csapott tk útifűmaghéj

Elkészítés:

1. A vékony csíkokra vágott hagymát 4 ek kókuszolajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és felöntjük 1 dl vízzel.

2. A vékony karikákra vágott (hámozott) krumplit a hagymához adjuk, felöntjük egy liter vízzel, beleszórjuk a babérlevelet és mehet vissza a tűzre addig, amíg meg nem puhul.

3. A lisztet a tejföllel elkeverjük és a főzelékhez adjuk. Forralunk rajta még egyet, elzárjuk a gázt és beleöntjük az ecetet.

4. Az útifűmaghéjat jól elkeverjük benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://nekedsutottem.blog.hu/api/trackback/id/tr9412677329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása