Krumplifőzelék sült kolbásszal
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 5-6 db babérlevél
- víz
- 250 g kolbász
- 4+2 ek kókuszolaj
- 300 ml tejföl (laktózmentes)
- 1 ek kókuszliszt
- 1 ek ecet (10%-os)
- 1 csapott tk útifűmaghéj
Elkészítés:
1. A vékony csíkokra vágott hagymát 4 ek kókuszolajon megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk és felöntjük 1 dl vízzel.
2. A vékony karikákra vágott (hámozott) krumplit a hagymához adjuk, felöntjük egy liter vízzel, beleszórjuk a babérlevelet és mehet vissza a tűzre addig, amíg meg nem puhul.
3. A lisztet a tejföllel elkeverjük és a főzelékhez adjuk. Forralunk rajta még egyet, elzárjuk a gázt és beleöntjük az ecetet.
4. Az útifűmaghéjat jól elkeverjük benne.